Behandelingen


Wij bieden u het volledige gamma van tandheelkundige zorgen aan. Voor enkele behandelingen verwijzen wij u graag door naar gespecialiseerde collega's. 


Preventie is de basis van een goede mondgezondheid. Daarom is het belangrijk om minstens 1 keer per kalenderjaar op tandartsbezoek te komen. Om u hiermee te helpen, sturen wij een herinneringsmail om de 6 of 12 maanden.


Let op : u moet 1 keer per kalenderjaar op tandartsbezoek komen om de normale terugbetaling te krijgen door uw ziekenfonds.

Controle en preventie 


Tijdens de controle onderzoeken wij uw tanden op alle mogelijke aandoeningen. Wij nemen bite-wings om interdentaal de cariës vroegtijdig te kunnen opsporen. Wij verwijderen tandplaque, tandsteen en verkleuringen, geven poetsinstructies op model en in de mond en leren u op de juiste manier te flossen en/of interdentaalborstels te gebruiken. Kroon- en brugwerk en facings


Wanneer er groot tandverlies is of wanneer oude kronen vervangen moeten worden, kan er een indirecte restauratie nodig zijn: kronen, bruggen, inlays, onlays of overlays.

Wij werken hiervoor steeds met de beste kwalitatieve materialen en nemen steeds een digtale scan. 

Een facing is een flinterdun porseleinen laagje dat esthetische onvolmaaktheden kan corrigeren.


Parodontologie 

Het steunweefsel van de tanden bestaat uit het tandvlees en het kaakbot.

Wanneer het tandvlees ontstoken is kan dit bloeden en opgezwollen zijn.

 Om tandvleesontstekingen te voorkomen is preventie het belangrijkste.

Wij verwijderen tandsteen en maken de wortels weer glad.

Voor vergevorderde aantasting sturen wij u door naar erkende tandarts-specialisten in de parodontologie.


Orthodontie 

Orthodontie is het corrigeren van de stand van de tanden door middel van een beugel.  

Wij doen zelf geen orthodontische behandelingen maar werken hiervoor samen met verschillende erkende tandarts-specialisten in de orthodontie.

Vullingen 


Wanneer een stukje tand moet vervangen worden of cariës wordt vastgesteld, wordt dit hersteld met een vulling. 

Wij gebruiken hiervoor tandkleurige vullingsmaterialen zoals composiet en glasionomeer. Op die manier zorgen we ervoor dat de tanden zo esthetish mogelijk gereconstrueerd worden.Implantaten 


Tandheelkundige implantaten zijn kunstworstels die vastgezet worden in het kaakbeen om zo ontbrekende of verloren tanden te vervangen.

Wij plaatsen zelf geen implantaten. Hiervoor werken wij samen met verschillende gespecialiseerde collega's. Wij plaatsen na de ingroeifase wel de suprastructuren.  Ook hiervoor gebruiken we een digitale scan. 


Bleaching 

Door gebruik van verkleurende producten zoals koffie, thee en sigaretten kunnen de tanden verkleuren. Wij kunnen met u de mogelijkheden bekijken om uw tanden bleker te maken.

Endodontie 


De zenuw van de tand kan beschadigd raken door cariës, een trauma of slecht aansluitende vullingen. Hierdoor kunnen pijnklachten ontstaan. Een wortelkanaalbehandeling is aangewezen.


Uitneembare prothese 


Een prothese of kunstgebit is één van de oplossingen om uw kauwfunctie en glimlach terug te herstellen. Verloren tanden of het volledige gebit worden hersteld met een uitneembare oplossing. Extracties 

In de mate van het mogelijke doen wij zoveel mogelijk extracties zelf. Voor moeilijke en/of ingesloten wijsheidstanden moeten wij u soms doorsturen naar een mond-kaak en aangezichtschirurg.